-Física: la paraula física ve de fisi que significa "naturalesa" i de ica que significa "la ciència de". En grec la paraula fisi s´escriu "Φύσις" i la paraula ica s´escriu "ικα". La física és una ciència natural que estudia les propietats de l'espai, el temps, la matèria i l'energia, així com les seves interaccions. La física és una de les més antigues disciplines acadèmiques, potser la més antiga a través de la inclusió de l'astronomia. En els últims dos mil lennis, la física havia estat considerada sinònim de la filosofia, la química, i certes branques de la matemàtica i la biologia, però durant la Revolució Científica en el segle XVI va sorgir per convertir-se en una ciència moderna, única per dret propi .
-Geografia: la paraula geografia ve de geo que significa "terra" i de grafia que significa "descripció". En grec la paraula geo s´escriu "γη" i la paraula grafia s´escriu "γραΦη". La geografia és la ciència que estudia la superfície terrestre, les societats que l'habiten i els territoris, paisatges, llocs o regions, que formen en relacionar-se entre si.
-Tecnologia: la paraula tecnologia ve de tecno que significa "art" i de logia que significa "ciència". En grec la paraula tecno s´escriu "τεχνη" i la paraula logia s´escriu "λογος". La tecnologia és el conjunt de coneixements tècnics, ordenats científicament, que permeten dissenyar i crear béns o serveis que faciliten l'adaptació al medi i satisfan les necessitats de les persones. Encara que hi ha moltes tecnologies molt diferents entre si, és freqüent utilitzar el terme en singular per referir-se a una d'elles o al conjunt de totes. Quan s'hi escriu amb majúscula, tecnologia pot referir tant a la disciplina teòrica que estudia els sabers comuns a totes les tecnologies, com a educació tecnològica, la disciplina escolar abocada a la familiarització amb les tecnologies més importants.