miércoles, 5 de noviembre de 2008

EL SIGNIFICAT DE HALLOWEEN


Els alumnes de fonaments sabem que ja fa dies anàvem buscant el significat d´aquest anglicisme que s´ha instal.lat a la nostra societat com si fora de casa. Com que no vam trobar el que buscavem li vaig demanar al meu amic i col.laborador Jose que m´ho explicara i aquest és el resultat:

Fa molts segles, a Bretanya, Escòcia i Irlanda, el dia 31 d'octubre se celebrava la festivitat de Samhain, el déu dels morts. Algunes fonts indiquen que la paraula gal·lesa "Samhain" literalment vol dir "final d'estiu".

Amb l'arribada del
Cristianisme s'establí el primer dia de Novembre com a Dia de Tots Sants. El 31 d'octubre es convertí en All Saints Eve (vigília del Dia de Tots Sants).
Aquestes paraules anaren derivant cap a All Hallows Eve, d'on va sortir la paraula Halloween. Hallow és un mot que en anglès antic significa sant o sagrat, i que prové, juntament amb la paraula moderna holy, del mot germànic khailag.


Com podeu vore, Jose és una mina i és per això que el convidem formalment a que forme part de la llista de col.laboradors d´aquest blog. Moltes gràcies, periodista.

No hay comentarios: