miércoles, 8 de octubre de 2008

Baix el signe de Capricorn.

Com quasi tot el món sap, existeixen dotze signes del zodíac; depenent del més en el que naixem, perteneixem a un o a un altre. En aquest cas, el meu signe del zodíac és Capricorn; així que, va a ser quest sobre el qual vaig a intentar donar-vos a conéixer algunes característiques, baix el meu punt de vista, bastant interesants.
Capricorn ( del llatí capricornus ) és el desé signe del zodíac, simbolitzat per la cabra salvatge. Els nascuts entre el 22 de desembre i el 19 de gener pertanyen al signe de Capricorn, un signe de terra regit pel planeta Saturn.

Al igual que tots els signes del zodíac, Capricorn també té la seva constel·lació; encara que siga aquesta la més xicoteta de les constel·lacions zodiacals. Està formada per estreles de magnitud 3 i 4, situades a l'est de Sagitari; entre les quals trobem:
-Algedi o Giedi: Els dos noms signifiquen "cabra" o "cabra salvatge". Algedi és, en realitat, una parella d'estreles,aparentment juntes però sense cap relació.
-Dabih: El nom té el seu origen en l'àrab, significa "l'afortunat dels escorxadors", i fa referència a la tradició àrab de sacrificar una cabra quan el Sol entra per primera vegada en els camps estel·lars de Capricorn.
-Nashira: Aquest nom té un origen àrab i siginifica "portador de bones noticies".

Pel que fa a les associacions mitològiques de Capricorn, aquestes són dubtoses, encara que hi ha una dèbil referència al déu Pa -la mare del qual el va abandonar per causa de la seva lletjor- però l'èxit del qual en seduir nimfes no deixa indiferent a ningú. Conta la història que aquest va ser perseguit per la serp Tifó, per a escapar es va haver de llançar al riu Nil, convertint-se en peix cabra salvatge en la part posterior i en un mascle cabrí en l'altra. Zeus admirà aquesta estratègia, per aquest motiu, l'elevà als cels. Tanmateix, també es creu que està relacionat amb Ea, que va ser un déu babilònic conegut com "l'antílop de l'oceà subterrani", el cabrit amb cua de peix, també anomenat Kusaikku, el moltó peix.

4 comentarios:

LO QUE SIENTO dijo...

Me ha gustado mucho la referencia a Nashira.Yo soy también de este signo y mi trabajo está relacionado con el anuncio de la BUENA NOTICIA. Os animo a seguir con vuestras aportaciones en el blog ya que aprendo muchas cosas relacionadas con la cultura clásica, fundamento de nuestra civilización al que hay que volver muchas veces para poder comprender y amar lo que somos.

Lorena Ripollés dijo...

Gràcies per passar-te! Ens alegra saber que hi ha gent que ens llig i aprén junt amb nosaltres. La veritat, és impossible entendre el present sense recórrer al nostre passat...
Fins a la pròxima !

roberto cantavella dijo...

Hola Lore, has fet un post genial com no ,en lo traballadora que eres. Tens molta imaginació i creativitat, no canvies mai segueix així!

Neo! dijo...

Ami també m'ha agradat molt el teu post Lorena!
Clar, com jo també soc del mateix signe...
Seguix així!!!