miércoles, 8 de octubre de 2008

El meu signe de zodíac,Sagitari.


La contelació de sagitari des de la mitologia ès la imatge del centaure"Quirón", un eser que es distingia dels altres per la seua sabiduría i coneixements. Va naixer del amor entre Cronos y la ninfa Filira, i tenía la extranya forma de mitad home, mitad caball, perque el seu pare va tindre que convertirse en un caball per a engendrarlo. segons la llegenda, s`amare al veure que havia engendrat un monstre va rogar als deus que el transforamren, i el van transformar en un "tilo" (un arbre).
"Quirón", va ser ensenyat per Apolo y Artemisa en el art de la medicina y la caça, establint una consulta en una gruta y els seus discipuls van ser nombrosos com: Cástor, Pollux, Ulises, etc. En el transcurs del combat va ser ferid per una flecha mullada en sang de la Hidra Lerna, el que va perjudicar terribles dolors. Doncs com que era inmortal, no va voler seguir vivin d`aquesta manera, per el que amb el consentiment del deus oferí la seua inmortalitat a Prometeo, morin poc després. Zeus el coloca entre els astres del cel contituint una constelació de 700º cuadrats situada en el hemisferi sur, observable desde quasi tot el planeta.
He estret aquesta informació de "stroyciencia.com"

1 comentario:

Lorena Ripollés dijo...

Quina desgràcia la de Quirón !Primer és rebujat per la seua pròpia mare i després ofereix la seua immortalitat a Prometeu per a no seguir amb els dolors causats per un "flechazo". Una autèntica tragèdia !
Roberto, el teu post m'ha paregut dels més interessants. Segueix així.