miércoles, 8 de octubre de 2008

Géminis,

Vaig a publicar el meu segon post en Discipuli Minervae. Aquest tracta sobre els horoscopos, i en especial el meu, és a dir, Géminis, ja que vaig nàixer el 4 de juny.


Segons una antiga tradició, la paraula Géminis ve a significar pars oposats, per exemple, el tot i lo individual, la terra i el cel, o el creador i lo creat. Com tots els horoscopos, venen de la mitología grega, aquests no anava a ser menys.


Gongófora va ser la primera viuda que es va tornar a casar, amb Ébalo, el seu nou marit, va tindre dos fills: Tindáreo i Icario. Més tard Tindáreo, va succeir a son pare al tro d'Esparta. Es va casar amb Leda, en la qual va tindre dos fills: Cástor i Clitemnestra, però Leda també va tindre dos fills més amb Zeus: Pòlux i Helena. Tindáreo va adoptar a Pòlux.



D'una altra banda, Afarero es va casar amb la seua germanastra, Arene. Aquests van tindre a Linceo. A més, Arene va tindre amb Poseidón a Idas. Linceo i Idas eren bessons, al igual que, Cástor i Pòlux. Entre aquestes dos parelles de bessons, es va alçar una gran rivalitat. Els Dioscuro (tal com s'anomenaven Càtor i Pòlux) van arribar a ser el orgull d'Esparta. Després de la mort de Afarero, els bessons es van uniren una incursió per apoderar-se de territori. Aquesta incursió va ser un exit, però el problema va vindre alhora de repartir-se els bens aconseguits. Idas, va dictaminar les regles del joc, el primer que acabara de menjar la seua part en una vaca es quedava gran part del territori. Idas i Linceo, van fer trampes, en conseqüència van guanyar el joc. Els Dioscuro, van anar a prostestar a Messene. Mentrestant, Idas i Linceo estaven fent en la muntanya un sacrifici a Poseidón. Càstor i Pòlux, els esperaven baix, on va ocorrer una batalla. Més tard, Idas va atravessar a Càstor amb una llança. Pòlux, amb vengança va matar a Linceo. A Idas el va matar Zeus, que va intervindre a favor del seu fill.
Pòlux li suplicava a Zeus renunciar a la seua inmortalitat, per estar amb el seu germà, Castor que era mortal. Zeus va posar les seus imàgens entre les esteles: la constelació de Géminis.
Doncs després de tota la telenovela que us he escrit, vos tinc que fer memoria que per a ser Géminis només fa falta nàixer entre 21 de maig i el 21 de juny.

No hay comentarios: