viernes, 26 de noviembre de 2010

Algunes paraules en valencià

En el següent post anem a estudiar paraules relacionades amb les llengües clàssiques que trobem en valencià, com per exemple:
  • La paraula "cavall": En llatí es deia caballus i feia referència als cavalls que eren especialment de feina, però empraven el terme equus -i per la resta del cavalls, especialment per als utilitzats en la guerra.
  • La paraula "llibre ": Prové del llatí liber, que significa "escorça d'arbre". Un llibre és una obra impresa o manuscrita no periòdica que consta d'una sèrie de fulls de paper,cosida o enquadernada de manera que es reuneix en un volum.
  • La paraula "economia": L'economia (del grec de οἶκος, "casa" y νέμω, "administrar" )per tant "administració de la llar". Significat: és la ciència social que estudia els processos de producció, la distribució, el comerç i el consum de béns i serveis.
  • La paraula "literatura": La paraula literatura prové del llatí "litterae" que fa referència al conjunt de sabers per escriure i llegir bé. El concepte està relacionat amb l'art de la gramàtica, la retòrica i la poètica.
Aquesta informació la he treta de la Viquipèdia.

No hay comentarios: