viernes, 18 de febrero de 2011

Mitologia

Vaig a continuar explicant algunes paraules relacionades amb el tema de la mitología.

Pento(Πενθος) Pento és el geni que personifica el Pesar. Es compta que quan Zeus va repartir als diferents genis les seues atribucions, Pento no estava al començar el repartiment i es va presentar en el últim lloc. Zeus al estar tot distribuït només li va poder donar els honors tributats als morts, el dol i les llàgrimes. Així, Pento dispensa els seus favors a aquells que ploren als difunts i porten dol per ells. La millor forma de tenir-lo apartat consisteix en no afligir-se excessivament pels mals inevitables.

Picóloo(Πιχολοος) En una llegenda esmentada Picóloo és un gegant. Quan va ocórrer la batalla dels gegants contra els déus, va fugir a l'illa de Circe, on va expulsar a la maga però el Sol (Helio), pare de Circe, va matar a Picóloo.
De la seua sang va nàixer l'herba "moly"; esta herba era blanca (doncs blanca era el color del Sol) però tenia l'arrel negra perquè la sang del gegant era de color fosc.


Orc (del latín Orcus) En les creences populars, orc és el dimoni de la mort. Apareix en les pintures funeràries de les tombes etrusques en forma de gegant barbut. A poc a poc este dimoni ha passat a ser només un altre nom de Plutó o Dis Pater però Orc ha quedat viu en les llengües familiars. En castellà Orco


Aquesta informació l'he treta del Diccionario de mitología griega y romana de Pierre Grimal, editorial Paidós.

1 comentario:

Jennifer Expósito dijo...

No sabía que Orc era un demonio!