miércoles, 24 de septiembre de 2008

El primer post del curs

Hola a tots, primer de tot m´agradaría presentarme; el meu nom és David Mateu, i l´objectiu del primer post era buscar la procedència dels nostres noms i també buscar alguns personatges importants al llarg de la història anomenats com nosaltres.

He estat cercant informació sobre l´origen del meu nom, David, i he encontrat la informació següent:

David és un nom de procedència hebrea que significa: Amat. Les versions gregues i llatines del mateix són: Agapito, Erasmo i Amat. Aquest nom té un bonic significat que es complementa amb un gran personatge com va ser el rei David.

He encontrat a dos personatges força interessants:
El primer s´anomena David Jacques-louis (1748-1825), aquest senyor va ser un pintor francés , i també va ser un dels màxims exponents del neoclassicisme arreu del món. Les seues obres van estar molt influides per les teoríes de Lessing i Winckelmann, i també pels seus dos viatges a la península itàlica (1748-1825).Va desenvolupar una gran producció de cuadres de història i mitología clàsica, com el que apareix en el cuadre de dalt del post.
L´altre "tocayo" s´anomenà David Pierre Jean (1788-1856), aquest senyor va ser un important escultor i medalista francès autor d´una obra molt extensa. La seua sèrie de retrats és d´especial interés, ja que en ells imposa les caracterítiques del retrat neoclàsiques. D´ell és aquesta obra:

3 comentarios:

LO QUE SIENTO dijo...

El nombre de David me recuerda la historia bíblica del rey David. Era el más pequeño de unos hermanos y es el elegido por Dios para asumir el reinado. Siempre me ha gustado la preferencia que Dios tiene por los más pequeños, los más sencillos, los más humildes, los pobres para hablarnos y para hacerse presente.

Anónimo dijo...

Moltes gràcies pel comentari,espere que visites molt aquest blog i que seguisques fent els teus comentaris tan a mi com als altres companys,una abraça

Neo! dijo...

Molt bé David, el teu nom és molt conegut i famós; com podem vore en el rei David que va vèncer Goliat. Els dos personatges que has triat eren desconeguts per a mi així que JA SÉ ALGUNA COSA MÉS!!!