miércoles, 24 de septiembre de 2008

Marcos; un nom, una història

El meu nom és Marcos, ma mare el va triar perque no hi havia ningun Marcos en la meua familia i a ella li agradava. Marcos és un nom que registra una sorprenent popularitat en aquestos darrers anys; prové del llatí Marcus, derivat de Mart, deu de la guerra.
Té com a variants:
França: Marc
Anglaterra: Marcus
Alemanya: Mark
Itàlia: Marco

Personatges il·lustres amb el mateix nom

San Marcos
Evangelista jueu, nebot de Bernabé, fou fill d' una dona nomenada Maria; la seua casa, en Jerusalem, estava a disposició de la primera comunitat cristiana.
Probablement va conèixer a Jesus però no va pertanyer al seu cercle de discípuls.
Va acompanyar a Pablo i Bernabé a Antioquía. Al deixar-los Pablo es va oposar al desig de Bernabé de tenir-lo de nou en el seu segon viatge, llavors es van separar i Marcos i Bernabé es van anar a predicar a Chipre.
L'any 61 va estar a Roma amb Pedro, Marcos va ser el seu interpret (va escriure l'evangeli segons el missatge de Pedro i va traduir les seues predicacions). A més, va fundar l'esglèsia d'Alexandria i és el patró de Venecia.

Marcos el Nóstic( s.II d. JC)
Teóleg que va concebir l'origen de les coses en una quaternitat composta per l'Infable, el Silenci, el Pare i la Veritat. Els seus partidaris eren els marcosians.

5 comentarios:

LO QUE SIENTO dijo...

El Evangelio de Marcos es uno de los sinópticos junto al de Mateo y de Lucas. Este Evangelio tiene uno de los versículos más esperanzadores de toda la Sagrada Escritura y que puede ser la máxima de una vida. Dice el Señor que 'Cielo y Tierra pasaran pero mi Palabra no pasará'. Los que la la escuchamos y los que la seguimos (recuerda que en S. Juan Palabra=Jesucristo)estamos convencidos de Vivir (con maýúsculas).

Anónimo dijo...

Una passada de comentari Marquinhos,de segur que si continues així traus una notassa en fonaments!!una abraçada

El talò d'Aquiles dijo...

M´ha paregut un post molt interessant,una de les raons per les que m´agrada més aquest nom és per la seua varietat en les diverses llengües.Molt bé.

pau gonzalez dijo...

Bé, Marcos, m`agradat molt el teu post, es nota que eres admirador de Sant Marcos. Segueix així, arribaràs lluny.

Lorena Ripollés dijo...

Marcos és sens dubte un nom preciós. L’història sobre San Marcos m’ha paregut d’allò més interesant.
Continúa així, el teu primer post està molt bé, tant en la seva organització com en el contingut.
Besets !