miércoles, 24 de septiembre de 2008

EL NOM DE NEUS


Hola a tots, aquest és el meu primer post en aquest blog, però espere que us agrade. El meu nom és Neus i en aquest post m'agradaria explicar-vos el que significa i els seus origens per a poder començar a coneixer-nos millor.

Neus o Nieves, ve del llatí i significa "aquella que té suprema blancura". El meu sant és Santa María de las Nieves. El meu nom és com una mena de commemoració de una gran nevada que va haver el 5 d'agost de l'any 952, i la meva onomàstica també es celebra aquest mateix 5 d'agost. La nevada va succeir en el pontifici de San Liberio, va ser una nevada tan memorable que temps després es va construir una esglèsia dedicada a la Verge i que actualment s'anomena Santa María la Mayor.

En altres llengües el meu nom es pot traduir com Nieves, en castellà; Nives, en italià o Edurne en euskera.

Per a finalitzar el meu post, m'agradaria explicar-vos un poc la vida d´alguns personatges cèlebres de l'actualitat que es diuen com jo, i que segur que coneixereu. Una es Nieves Herrero que va nàixer a Madrid el 1957 i va tindre el seu debut professional com a presentadora del programa "Por la mañana", amb Jesús Hermida.
També trobem amb el meu nom a Nieves Conostria, nascuda el 1961 a Madrid, és periodista i escritora i també ha treballat en la televisió en cadenes com Antena 3 o Via Digital, a les ordres de presentadors de la mida de Mercedes Milà o Pepe Navarro.

Espere que us haja agradat, i que almenys us haja paregut interessant, m'haguera agradat trobar més informació per a poder fer un post més extens pero no he topetat res més. Us desitge un bon curs i que continueu visitant aquest blog, també us convide a llegir les publicacions dels meus companys que, com jo, també comencen a escriure en aquest blog.

3 comentarios:

Rocio dijo...

Hola Neus! M'ha agradat molt el teu post. És molt interessant el tema de la nevada. És una llàstima que no hi haguera més informació. Espere llegir més posts teus prompte. Una abraçada.

omar dijo...

Hola,Neus! me ha gustado mucho tu post.Si el primero es así, no puedo imaginar lo buenos que serán los siguientes.

Lorena Ripollés dijo...

Hola, Neus !
Què interesant m’ha paregut allò de que el teu nom recorda una nevada que hi va haver pel mes d’Agost anys enrere … Molt original, de veres. Un gran post.