miércoles, 24 de septiembre de 2008

L'etimologia del meu nom.

Hola! Soc una alumna de fonaments lèxics de primer i en aquest post vaig a parlar-vos de l'etimologia del meu nom.


Em diuen Rocio, nom femení d'orige llatí que significa "Aquella que està coberta de rosada".

Sense cap dubte, el personatge més cèlebre amb aquest nom és la verge del Rocio.

Conta la llegenda que un pastor que estava en Villa Almonte va tindre una aparició de la imatge de la Verge; entre uns arbusts va descobrir a la Verge vestida de pelegrina, de color blanc i verd. Va intentar seguir-la i quan quasi la tenia davant, es va quedar adormit pel cansament. Quan va despertar, la Verge ja no estava. Al arribar al poblat va contar a tothom el que li havia passat i, juntament amb el retor, van tornar al lloc on la va vore per primera vegada. La Verge els estava esperant. Es va contruir una ermita en aquell lloc i en 1653 va ser proclamada patrona d'Almonte.


Uns altres personatges amb aquest nom podrien ser:

·Rocío Jurado: va nàixer el 18 de setembre de 1964 i va viure fins a l'1 de juny de 2006. L'artista espanyola es va especialitzar en gèneres musicals genuinament espanyols, tals com la copla i el flamenco.

·Rocío Durcal: va nàixer el 4 d'octubre de 1944 i va viure fins al 25 de març de 2006. Va ser una famosa actriu i cantant espanyola, coneguda internacionalment com "l'espanyola més mexicana".


Espere que us haja agradat el meu primer post i que continueu llegint els següents que publique.

2 comentarios:

Neus dijo...

Hola Rocío! He llegit el teu post i m'ha paregut molt interessant la història de la Verge i el pastor. Es nota que t'ho has treballat, a més has trobat molta informació per a poder completar el post. La meva enhorabona.

omar dijo...

Hola!que post mas largo y bien elaborado.Me alegra que hayas trabajado duro para hacer este post.