lunes, 29 de septiembre de 2008

MI NO COMPRENDER


Por las caras que ponen a veces los alumnos/-as en clase, una pensaría que la entienden como el de la viñeta.

¿Exagero????
Espero vuestros comentarios,
discipuli/-ae.

domingo, 28 de septiembre de 2008

UN BLOG PER A VISITAR


Ja hem comentat a classe que hi ha altres (molts) professors/-es de clàssiques que treballen amb les noves tecnologies. Des d´ací vos recomane visitar el blog del departament de clàssiques del Cabanyal de València. El darrer post és molt graciós i en la pàgina podreu encontrar enllaços molt interessants.

miércoles, 24 de septiembre de 2008

La etimología de mi nombre.

Este será mi primer post en el blog.
Como quedamos en que tenía que tratar sobre el origen y la historia de mi nombre, os diré que me llamo Carlos, que significa"hombre fuerte".
No aparece en el Antiguo Testamento, por tanto, no es de origen judío. Seguramente proviene del alemán" Carl".
Mis padres eligieron este nombre ya que , en la familia, mi padre se llama Carlos, al igual que mi abuelo. Por tanto, había que seguir la tradición familiar.
La festividad de San Carlos, tiene lugar el día 4 de Noviembre, en referencia a San Carlos Borromeo.
Existen personajes históricos famosos, como el rey Carlos V de España o el propio San Carlos Borromeo, al que hace referencia mi santo.

Denise, nombre de origen griego

Hola a todos. Me llamo Denise.
Mi nombre es de origen Griego, variante femenina francesa consagrada a Dyonisius, dios del vino.
Naturaleza emotiva:
Naturaleza emotiva que todo lo aprovecha. Se expresa por medio del método, la ejecución y la jerarquía. Ama lo sólido, lo que crece y protege.
Le gusta sentirse segura.
Naturaleza expresiva:
Es exigente y se expresa de forma original en la intimidad.Se distingue por su delicadeza.Ama el buen criterio y el misterio. Busca la aprobación.
Talento natural:
Es mente de pensamiento firme.Se expresa como pensador ágil con capacidad analítica y tendencia a armonizar contrarios.Recibe impulso en las empresas que requieren de tacto, diplomacia. Amplia comprensión, penetrante adaptación y fusión de lo ancestral y lo actual.
Ama complacer y recibir.
Podría destacar en profesiones como:estadística, bibliotecaría , contable, música, política, pintora , escultora o mediadora de paz.

Un nombre, una vida


Hola me llamo Pau y os escribo este post para deciros de donde proviene mi nombre, qué significa y dos personajes célebres con el mismo.

Pau es un nombre masculino y catalán que proviene del latín "paulus" y es el diminutivo de Paulo y Paulino.

Significa pequeño, hombre obstinado y enérgico, seguro de sí mismo, que ansía conseguir poder y riqueza. Exige y cumple las responsabilidades contraídas en sus acuerdos sociales.

El santo se celebra el día 29 de junio, el mismo día que el de San Pedro.

Dos personajes célebres con el mismo nombre son:

-Pau Casals: nacido en Vendrell en el año 1876. Considerado uno de los compositores, directores y violinistas más influyentes de s.XX.

-Pablo Verones: nacido en Verones el año 1528. Pintor destacado de la escuela veneciana del renacimiento italiano.

El meu primer post.

Em diuen Lorena Ripollés i al llarg d'aquest curs aniré col·laborant amb aquest blog, al igual que els meus companys matriculats en fonaments lèxics.

Aquest primer post tracta sobre l'etimologia del meu nom, Lorena. Aquest va sorgir a finals del segle XVII en França, com a grup ideològic denominat " La dinastía de Lorena". El nom de Lorena ( Lorraine ) , a més d'evocar els atractius d'una rica i fèrtil regió també fa referencia a persones amb una forta personalitat, que saben com afrontar-se al desafiament i el risc. Lluitadores i perseverants, totes les persones que així s'anomenen són afectuoses i efusives, encara que a voltes un poc testarudes i impulsives.

Bastants personatges cèlebres tenen asociat aquest nom; com és el cas de dos models espanyoles. Lorena Bernal (en la foto), nascuda en Tucumán ( Argentina ) però criada en San Sebastià, deu la seva popularitat a que va resultar guanyadora en el concurs de Miss Espanyacelebrat en 1999. Actualment alterna la seva faceta de model amb la d'actriu, a part de col·laborar en distints programes de televisió. Una altra bellessa en el món de la moda és Lorena Van Heerde que amb tant sols dèsset anys es va convertir en la primera Miss espanyola del segle XXI. En l' actualitat encara no té molt clar cap a on encaminar els seus passos: li agrada la passarel·la però també interpretar; no descarta continuar estudiant i titular-se en Odontologia.

El primer post del curs

Hola a tots, primer de tot m´agradaría presentarme; el meu nom és David Mateu, i l´objectiu del primer post era buscar la procedència dels nostres noms i també buscar alguns personatges importants al llarg de la història anomenats com nosaltres.

He estat cercant informació sobre l´origen del meu nom, David, i he encontrat la informació següent:

David és un nom de procedència hebrea que significa: Amat. Les versions gregues i llatines del mateix són: Agapito, Erasmo i Amat. Aquest nom té un bonic significat que es complementa amb un gran personatge com va ser el rei David.

He encontrat a dos personatges força interessants:
El primer s´anomena David Jacques-louis (1748-1825), aquest senyor va ser un pintor francés , i també va ser un dels màxims exponents del neoclassicisme arreu del món. Les seues obres van estar molt influides per les teoríes de Lessing i Winckelmann, i també pels seus dos viatges a la península itàlica (1748-1825).Va desenvolupar una gran producció de cuadres de història i mitología clàsica, com el que apareix en el cuadre de dalt del post.
L´altre "tocayo" s´anomenà David Pierre Jean (1788-1856), aquest senyor va ser un important escultor i medalista francès autor d´una obra molt extensa. La seua sèrie de retrats és d´especial interés, ja que en ells imposa les caracterítiques del retrat neoclàsiques. D´ell és aquesta obra:

Marcos; un nom, una història

El meu nom és Marcos, ma mare el va triar perque no hi havia ningun Marcos en la meua familia i a ella li agradava. Marcos és un nom que registra una sorprenent popularitat en aquestos darrers anys; prové del llatí Marcus, derivat de Mart, deu de la guerra.
Té com a variants:
França: Marc
Anglaterra: Marcus
Alemanya: Mark
Itàlia: Marco

Personatges il·lustres amb el mateix nom

San Marcos
Evangelista jueu, nebot de Bernabé, fou fill d' una dona nomenada Maria; la seua casa, en Jerusalem, estava a disposició de la primera comunitat cristiana.
Probablement va conèixer a Jesus però no va pertanyer al seu cercle de discípuls.
Va acompanyar a Pablo i Bernabé a Antioquía. Al deixar-los Pablo es va oposar al desig de Bernabé de tenir-lo de nou en el seu segon viatge, llavors es van separar i Marcos i Bernabé es van anar a predicar a Chipre.
L'any 61 va estar a Roma amb Pedro, Marcos va ser el seu interpret (va escriure l'evangeli segons el missatge de Pedro i va traduir les seues predicacions). A més, va fundar l'esglèsia d'Alexandria i és el patró de Venecia.

Marcos el Nóstic( s.II d. JC)
Teóleg que va concebir l'origen de les coses en una quaternitat composta per l'Infable, el Silenci, el Pare i la Veritat. Els seus partidaris eren els marcosians.

EL NOM DE NEUS


Hola a tots, aquest és el meu primer post en aquest blog, però espere que us agrade. El meu nom és Neus i en aquest post m'agradaria explicar-vos el que significa i els seus origens per a poder començar a coneixer-nos millor.

Neus o Nieves, ve del llatí i significa "aquella que té suprema blancura". El meu sant és Santa María de las Nieves. El meu nom és com una mena de commemoració de una gran nevada que va haver el 5 d'agost de l'any 952, i la meva onomàstica també es celebra aquest mateix 5 d'agost. La nevada va succeir en el pontifici de San Liberio, va ser una nevada tan memorable que temps després es va construir una esglèsia dedicada a la Verge i que actualment s'anomena Santa María la Mayor.

En altres llengües el meu nom es pot traduir com Nieves, en castellà; Nives, en italià o Edurne en euskera.

Per a finalitzar el meu post, m'agradaria explicar-vos un poc la vida d´alguns personatges cèlebres de l'actualitat que es diuen com jo, i que segur que coneixereu. Una es Nieves Herrero que va nàixer a Madrid el 1957 i va tindre el seu debut professional com a presentadora del programa "Por la mañana", amb Jesús Hermida.
També trobem amb el meu nom a Nieves Conostria, nascuda el 1961 a Madrid, és periodista i escritora i també ha treballat en la televisió en cadenes com Antena 3 o Via Digital, a les ordres de presentadors de la mida de Mercedes Milà o Pepe Navarro.

Espere que us haja agradat, i que almenys us haja paregut interessant, m'haguera agradat trobar més informació per a poder fer un post més extens pero no he topetat res més. Us desitge un bon curs i que continueu visitant aquest blog, també us convide a llegir les publicacions dels meus companys que, com jo, també comencen a escriure en aquest blog.

L'etimologia del meu nom.

Hola! Soc una alumna de fonaments lèxics de primer i en aquest post vaig a parlar-vos de l'etimologia del meu nom.


Em diuen Rocio, nom femení d'orige llatí que significa "Aquella que està coberta de rosada".

Sense cap dubte, el personatge més cèlebre amb aquest nom és la verge del Rocio.

Conta la llegenda que un pastor que estava en Villa Almonte va tindre una aparició de la imatge de la Verge; entre uns arbusts va descobrir a la Verge vestida de pelegrina, de color blanc i verd. Va intentar seguir-la i quan quasi la tenia davant, es va quedar adormit pel cansament. Quan va despertar, la Verge ja no estava. Al arribar al poblat va contar a tothom el que li havia passat i, juntament amb el retor, van tornar al lloc on la va vore per primera vegada. La Verge els estava esperant. Es va contruir una ermita en aquell lloc i en 1653 va ser proclamada patrona d'Almonte.


Uns altres personatges amb aquest nom podrien ser:

·Rocío Jurado: va nàixer el 18 de setembre de 1964 i va viure fins a l'1 de juny de 2006. L'artista espanyola es va especialitzar en gèneres musicals genuinament espanyols, tals com la copla i el flamenco.

·Rocío Durcal: va nàixer el 4 d'octubre de 1944 i va viure fins al 25 de març de 2006. Va ser una famosa actriu i cantant espanyola, coneguda internacionalment com "l'espanyola més mexicana".


Espere que us haja agradat el meu primer post i que continueu llegint els següents que publique.

Mi primer post

Como todos los nombres, Omar tiene un significado:"Aquel que habita o edifica".
Este nombre también tiene algunas variantes como¨:"Omero" que se suele utilizar en Sur América y "Omero" que no es muy común.
Entre la gente que se llama Omar hay dos bastantes conocidos.
Omar Sherif-Fue un conocido actor turco que protagonizó grandes películas ya hace mas de 30 años.
Don Omar-Es un cantante de reggaeton, que fue de los primeros influyentes en nuestro país de este nuevo generó musical.
Me lleve una gran sorpresa cuando me entere que una mezquita tenia mi nombre.
Mezquita Sultán Omar Ali Saifuddin Brunei, construida en el centro de la capital de Brunei.
¡Ya veis que un nombre tiene mucha historia!

miércoles, 17 de septiembre de 2008

MATERIALS PER A SEGON DE BATXILLERAT

Com ja van comentar en classe, teniu a la vostra disposició un enllaç per als temes de etimologia i també alguns textos i temes de literatura. Es tracta d´una pàgina googlepages que anirem ampliant al llarg del curs.
Espere vos siga útil.

lunes, 8 de septiembre de 2008

MODELO PARLAMENTO, DE NUEVO EN MARCHA


Tras la experiencia del curso anterior una nueva convocatoria que no podemos dejar escapar.

Hasta el 15 de octubre tenemos tiempo para presentar los trabajos de los alumnos.

Toda la información sobre la convocatoria y temas los puedes encontrar aquí.

Como recordaréis es un proyecto para los alumnos de primero de bachillerato y tendremos una reunión de toma de contacto el día 16 de octubre a las 11 en el aula de clásicas para todos los interesados.