viernes, 11 de marzo de 2011

Més mitologia

En aques post seguiré explicant un poc més sobre la mitologia.

Corónides(κορωνιδες) Les Corónides són dos xiques, germanes, que es diuen Metíoque i Menipe, filles d'Orió. En una epidèmia que es va abatre sobre la seua pàtria, Orcómeno, en Beocia, ambdós s'havien sacrificat com a víctimes expiatòries. Els seus cossos van ser engolits per la terra però els déus infernals Hades i Perséfone, compadits, van transformar els seus cadàvers en astres brillants.

Plutó(Πλουτων) "El ric", es un sobrenom natural de Hades, déu dels inferns. Se li ha assimilat al déu Dis Pater, que, com ell, era en el seu origen un déu agrari perquè qualsevol classe de riquesa procedeix del sòl. En castellà Plutón, en anglés Pluto.

Sàtirs(Σατυροι) Els sàtirs, també es diuen "silenos", són genis de la naturalesa que han sigut incorporats al seguici de Dioniso. Se els representa unes vegades, la part inferior del cos era de cavall, i la superior, des de la cintura, d'home; altres, la seua animalitat era de cabra.
Tots porten una llarga cua molt poblada i un membre viril perpètuament erecte, de proporcions sobrenaturals. Era imaginat ballant en el camp, bevent amb Dioniso i perseguint a les mènades y ninfes. Els sàtirs, companys dels dèus només rarament exerceixen un paper particular en les llegendes. En castellà sátiros, en anglés satyr.
.

1 comentario:

Andrea Palomero dijo...

Laura ma resultat molt interesant el teu post, per el tema de la mitologia :)