viernes, 26 de julio de 2013

DISCULPEU UN MOMENT,.... VAIG AL TOCADOR!



De tan en tan a tots ens ve be una bona sessió de bellesa ( i no només a les dones...) Ens fa sentir i veure'ns millor.Formen part ja de la vida quotidiana de dones i homes; potser per plaer, potser per influències publicitaries però cap cosa nova. I el seu vocabulari? Ens parlen de colàgen, pro-vitamines, Q-10, bb-cream, antioxidants, concealer, tonificants i exfoliants, serums, laser focus... Però qué hem de fer amb totes aquestes?

 Si volem que els resultats de la nostra sessió siguen perfectes, haurem de seguir unes pautes concretes i bàsiques.

Una vegada a la setmana haurem de usar una mascarilla purificant (purificāre: Fer pur, deslliurar de tota impuresa, de tot element estrany o nociu, llevar la part impura) i un peeling (pilāre: llevar la pell a..)  o exfoliant facial (exfoliāre: Destrucció de les capes superficials de l’epidermis); d'aquesta manera netejarem la pell a profunditat i eliminarem una capa de cèl·lules mortes.

Diàriment haurem de seguir altres tres pautes dues vegades al dia (matí-nit) i que formen part del dia a dia:
1-Sabó facial: per a eliminar les impureses diàries.
2- Loció clarificant (clarificāre: il·luminar..)Aquest tònic  tacta d'eliminar per complet impureses i cèl·lules mortes i tonifica la pell. ( τονικός: relaxat)
3- crema hidratant: és el que beu la pell (augmenta la quantitat d'aigua -ὕδωρ ὕδατος- en la pell.)

Ací acabaria el nostre tractament bàsic. Però podem afegir serum (suc, líquid, xerigot) o hidratants amb efectes tensors i amb les proteines de colàgen (κόλλα: goma ), antioxidants per al contorn d'ulls...

Ara ja estem preparats!! 

Fonts:

Diccionari llatí-català; Enciclopèdia Catalana
Diccionario manual Griego-Español , J.M Pabón

http://www.rae.es/rae.html
http://dlc.iec.cat/index.html
http://oxforddictionaries.com/






1 comentario:

merleta dijo...

Un post original i curiós.