domingo, 19 de mayo de 2013

Curar  amb els elements de la natura: TERÀPIES NATURALS




Curar algunes malalties o suavitzar els seus símptomes té, com anem a veure a continuació, altres opcions a banda dels tractaments farmacològics. Els elements extrets de la Naturalesa, com ara els olis essencials, les plantes i l´aigua tenen efectes terapèutics i beneficiosos per als cos i la ment humana. Expliquem a continuació, dintre del camp semàntic de la medicina, 3 termes compostos amb el mot grec therapeía (curació):

Aromaterapia: del grec ároma (aroma, planta aromática) + therapeía: és el mètode basat en les propietats aromàtiques de certs olis essencials extrets d´arbres i plantes (canella, eucaliptus, mirra), destinat a pal.liar afeccions de tipus físic o emocional. Aquests olis essencials solen funcionar diluïts amb aigua. L´aplicació més utilitzada és mitjançant massatges.
Fitoteràpia: del grec phytón: arbre, planta + therapeía: és la branca de la medicina que empra les plantes  (fulles i arrels) amb propietats terapèutiques per a guarir determinades afeccions.
Hidroteràpia: del grec hýdor (aigua) + therapeía: utilització de l´aigua amb finalitat terapéutica, especialmente en balnearis, amb aigua dolça o aigua de mar, i a diferent temperatura, depenent de l´afecció que vaja a tractar-se.




Bibliografía:
Diccionario Manual Griego-Español, J.M. Pabón
http://www.fitoterapia.net/portada/portada_editor.php
www.diccionari.cat
http://ca.wikipedia.org/wiki/Aromater%C3%A0pia
http://www.fitoterapia.net/portada/portada_editor.php
http://www.fisioteca.com/seccion/hidroterapia/120-hidroterapia-y-sus-beneficios

1 comentario:

merleta dijo...

El títol de l'entrada o post es fica dalt abans de redactar.